• ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ’NDE AYVACIK SERGİSİ

05/11/2019

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Belediyemiz işbirliği ile 29 Ekim Salı günü İlçemizde Foto-Maraton etkinliği düzenleyerek kültür ve fotoğraf gezisi gerçekleştirdiler. İlçemizin doğal güzelliklerini fotoğraflandıran İletişim Fakültesi öğrencileri çektikleri doğa fotoğraflarını bugün Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü Yaşam Merkezinde Yeşilin Elli Beş Tonu etkinliği kapsamında resim sergisi açarak doğaseverlerle buluşturdular.

Belediyemiz işbirliği ile ilçemizin doğal güzelliklerinin tanıtılmasına yönelik düzenlenen resim  sergisine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör  Vekili Prof. Dr.  Sn. Vedat Ceyhan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sn. Niyazi Usta, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Sn. Emin Kasap, Belediye Başkanımız Sn. Halil Kalaycı, Belediye Meclis Üyelerimiz Yüksel Beyazoğlu, Hüseyin Keskin, Rüya Özdemir, Yunus Emre Öztürk, Ali Yazıcı, Mali Hizmetler Müdürümüz Eren Yüksel,  OMÜ İletişim Fakültesi Öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

İlçesine sevdalı ve hizmet etmekten büyük keyif alan Belediye Başkanımız Sn. Halil Kalaycı “  Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin öncülüğünde gerçekleştirilen Foto Maraton etkinliğinin açılışına hoş geldiniz. Öncelikle bizlere bu imkanı sağlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi yönetimi ve hocalarına teşekkür ederiz. Saklı Cennet Ayvacık’ı saklandığı yerden çıkaracağız diyerek Ayvacık’a gelen ve çok kısa bir zaman içerisinde böyle bir ortamı hazırlayan geleceğimizin teminatı olan gençlerimize çok teşekkür ediyorum.

Göreve geldikten sonra turizm bizim dilimizden düşürmediğimiz bir kelime oldu. Doğal güzellikleri ile ilçemiz önemli bir turizm noktası olma açısından gerekli donanıma sahiptir. Bu alanda yapacağımız çalışmalarımızla ilçemizin tanıtılmasına katkı sağlamanın dışında hem geliştirmeyi hem de ekonomik yönden kalkındırmayı hedefliyoruz. İlçemizde turizm ile birlikte istihdamı nasıl sağlarızın peşindeyiz. Turizmdeki gelişmişlik ekonomideki kalkınmanın ön koşuludur. Turizmle canlanmış bir Ayvacık, istihdam sağlayan bir İlçe haline gelecektir. İlçemizde ve İlimizde turizmin gelişmesi adına belediye olarak elimizden gelen bütün koşulları sağlayacağımızın bilinmesini istiyorum. Bizlere bu konuda katkı sağlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerimize, hocalarımıza ve emeği geçen herkese ilçem adına tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Daha sonra Belediye Başkanımız Sn. Halil Kalaycı OMÜ Rektör Vekili Sn. Vedat Ceyhan, İletişim Fakültesi Dekanı Sn. Niyazi Usta, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Sn. Emin Kasap ile birlikte resim sergisini gezerek İlçemiz hakkında bilgiler verdi. Foto-Maraton etkinliğinde çekilen fotoğraflarda dereceye giren öğrencilere plaketlerini takdim ederek etkinliğe katkı sağlayan öğrencilere ilçemiz adına hazırlanan hediyelerini verdi.

İlçemizin doğal güzelliklerini fotoğraflandıran OMÜ İletişim Fakültesi öğrencileri çektikleri doğa fotoğraflarını bugün Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü Yaşam Merkezinde Yeşilin Elli Beş Tonu etkinliği kapsamında resim sergisi açarak doğaseverlerle buluşturdular.