• İLÇEMİZDE BİR İLK OLAN ROBOTİK KODLAMA SINIFI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

28/10/2019

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından öğrencilerin düşüncelerini teknolojik ortama yansıtmalarını sağlamak amacıyla oluşturulan "Robotik Kodlama" sınıfının açılışı gerçekleştirildi. Açılış programına İlçe Kaymakamımız Sn. Orhan Ayaz, Belediye Başkanımız Sn. Halil Kalaycı, İlçe Jandarma Komutanımız Sn. Çağatay Büyükada, İlçe Emniyet Amirimiz Sn. Faruk Türk, Ak Parti İlçe Başkanımız Sn. Sertaç Can, Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman Ak, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    Robotik Kodlama sınıfının açılışını İlçe Kaymakamımız Sn. Orhan Ayaz ve Belediye Başkanımız Sn. Halil Kaycı yaptı.

Zamanın çoğunu bilgisayar oyunları ile geçiren çocuklarımızın bu zamanı kendi istekleriyle eğlenerek öğrenmeye ayırması, bilgisayar programlama ile tanışmasının sağlanması, kodlama eğitimleri ile kod okuryazarlığı bilincinin yayılması, analitik düşünme becerisini geliştirmesi, sebep sonuç ilişkisi kurma ve takım halinde çalışma yeteneklerini geliştirmesi amacı ile Robotik Kodlama sınıfı açıldı.

Yaşadığımız yüzyılın en büyük gereksiniminin teknolojik gelişmeler olduğunu belirten İlçe Kaymakamımız Sn. Orhan Ayaz “ Genç beyinlere erken yaşlarda teknolojiyi üretim için kullanabilme becerisini kazandırmayı amaçlayan ve öğrencilerimizin teknoloji ile tanışmalarına vesile olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Belediye Başkanımız Sn. Halil Kalaycı “ Şu an Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu bünyesinde açılışını gerçekleştirdiğimiz bu teknolojik sınıfımızda öğrencilerimize robotik kodlama dersi verilecek olup böylelikle tüketen, ezber yapan, düz düşünce yapısına sahip nesiller yerine; üreten, analitik düşünen, problem karşısında çözüm geliştiren öğrenciler yetiştirilmesi sağlanacaktır. Vesile olan herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.