• 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ İLÇEMİZDE COŞKU İLE KUTLANDI

29/10/2018

Cumhuriyetimizin 95. kuruluş Yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı ilçemizde coşku ile kutlandı. Kutlama dün İlçe Kaymakamlığımız ve Belediyemizin Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı bugün ise İlçe Kaymakamlığı Makamında İlçe Kaymakamımız Sn. Mehmet Zahid Uzun’un protokol sırasına göre tebrikat kabulünün ardından program İlçemiz Kapalı Spor Salonunda devam etti. Kutlama programına İlçe Kaymakamımız Sn. Mehmet Zahid Uzun, Belediye Başkan vekilimiz Sn Mehmet Duman, İlçe Jandarma Komutanımız Sn. Çağatay Büyükada, İlçe Emniyet Amirimiz Sn. Faruk Türk ve İlçe protokolü tam teşkilat hazır bulunurken ilçe halkının da yoğun ilgisi oldu.
    Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve okunan istiklal marşımızın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamımız Sn. Mehmet Zahid Uzun yaptı.
    İlçe Kaymakamımız “ Aydın geleceğimizi görmenin huzur ve mutluluğu içinde Türkiye Halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Canları ile Kanları ile Türkiye için gözünü kırpmadan savaşan tüm şehit ve gazilerimize saygılarımı sunuyorum” Dedi

İlçe Kaymakamımızın konuşmasının ardından İlçemiz okullarındaki öğrencilerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili hazırladıkları konuşma, halk oyunları, Oratoryo, Marşlar, Atatürk Şarkıları ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiir dinletilerinin sonrasında İlçemizdeki tüm okul öğrencilerinin katıldığı geçiş töreni yapıldı. Daha sonra ilçemiz genelindeki okullar arasında yapılan Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiir, kompozisyon ve koşu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalyalarını ve hediyelerini İlçe Kaymakamımız Sn. Mehmet Zahid Uzun, Belediye Başkan vekilimiz Sn Mehmet Duman, İlçe Jandarma Komutanımız Sn. Çağatay Büyükada, İlçe Emniyet Amirimiz Sn. Faruk Türk, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Süleyman Ak, ilçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Sn. Telat Aktaş takdim etti.

Belediyemiz işleri sebebiyle il dışında bulunan Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayımlayarak ‘’ Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşı, Cumhuriyet ise milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Türk Milletinin kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Milletin kendini ilgilendiren kararlarda bizzat söz sahibi olması Cumhuriyetimizin en büyük teminatıdır. Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet'in tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Ülkemiz, 15 Temmuz da Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketini yaşadı. Bunun bir daha yaşanmaması için hepimiz Demokrasimize, Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle, geleceğe daha bir güvenle bakacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetin temel değerlerine yürekten inanmanın ve başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere değerli varlığımız Cumhuriyetin kurucuları, tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygı ile eğilirken, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor, başta Ayvacıklı hemşerilerim olmak üzere tüm Türk halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.'' dedi.