• 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI İLÇEMİZDE ÇOŞKU İLE KUTLANDI

23/04/2018

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. Yıl dönümü kutlamaları sabah saatlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Hükümet Konağının önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı.

23 Nisan Çocuk Bayramı çerçevesinde Hasan Uğurlu İlkokulu öğrencileri kurumları ziyaret ederek 1 günlüğüne makam koltuklarına oturdular. İlçe Kaymakamlığı makam koltuğuna Hasan Uğurlu 4. Sınıf öğrencisi Hazal Şencan otururken İlçe Belediye Başkanlığı makam koltuğuna 4. Sınıf öğrencisi Tunahan Efe Seven oturdu. İlçe Kaymakamı olarak makam koltuğuna oturan Hazal Şencan Belediye Başkanlığı santralini telefonla aratarak İlçe Belediye Başkanlığı makam koltuğuna oturan Tunahan Efe Seven ile görüştü.

İlçe Belediye Başkanlığını ziyaret eden vatandaşları makamında ağırlayan Tunahan Efe Seven vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözümü noktasında gerekli birim müdürlerine talimatlarını verdi. Bir günlüğüne Belediye Başkanlığı makam koltuğuna oturan 4. Sınıf öğrencisi Tunahan Efe Seven Belediye Başkanı olarak yapmak istediklerini misafirlerine aktardı.

Daha sonra İlçemiz Kapalı Spor Salonunda Çocuk Bayramı kutlamaları devam etti. Kutlama törenine İlçe Kaymakam Vekilimiz Samsun Vali Yardımcımız Sn. Hakan Kubalı, Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur, İlçe Jandarma Komutanımız Sn. Çağatay Büyükada, İlçe Emniyet Amirimiz Sn. Yahya Babayiğit, Ak Parti İlçe Başkanı Sn. Kemalettin Gökçe, Kamu Kurum ve kuruluşlarındaki daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Süleyman Ak yaptı. Öğrencilerin 23 Nisan Çocuk Bayramı ile ilgili hazırladıkları oyun, dans gösterileri, koro ve şiir dinletilerinin ardından Şiir ve komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakam Vekilimiz Sn. Hakan Kubalı, Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ve  İlçe Jandarma Komutanımız Sn. Çağatay Büyükada  tarafından ödüllerinin takdim edilmesinin ardından tören sona erdi.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur “ 23 Nisan, hem bir milletin egemenliğinin dünyaya ilan edilişi hem de geleceğin teminatı olan çocuklarımızın bir bayramla ödüllendirilişidir. Basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor; TBMM'nin açılışının 98. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. “ Dedi.