• TÜRKİYE’NİN EN MODERN MANTAR TESİSİLERİNDEN BİRİ OLAN AYVACIK MANTAR FABRİKAMIZ İLK HASADINA BAŞLADI

12/01/2018

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun kırsal alanda yaşayan vatandaşların, gelir düzeyinin yükselmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlarımıza yansıtılması amacıyla girişimci vatandaşlara verdiği %65’lik hibe desteği ile İlçemizde istiridye mantarı üretim fabrikası açıldı.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun ilçemizde yaptığı ilk projesi   ve Türkiye’nin en modern mantar tesislerinden  biri olan  Ayvacık Mantar tesisi ilk hasatına başladı.  Tesisin sahibi Setaç Can’ı ziyaret eden Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur  mantar tesisini gezerek;  İlçemizin her alanda kendini yenileyen ve hızla tırmanışta olan bir ilçe olduğuna vurgu yaptı. Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur  “ Turizm bölgesi olan ilçemizde vatandaşlarımız gerek turizm noktasında, gerekse tarım alanında yapacağı yatırımlarla hem kendi ekonomilerine hem ilçe ekonomimize hem de ülke ekonomimize katkıları olacaktır.

Avrupa Birliği ve devletimizin vatandaşlarımıza girişimci olabilmeleri için sunduğu bu güzel desteklemelerden dolayı ilçe vatandaşlarımızla  birçok projelere beraber imza atacağımızı ümit ediyorum. İlçemiz için yatırımcı ve girişimci olacak vatandaşlarımıza Belediye olarak  çalışmalarda desteğimi esirgemeyeceğimi ifade etmek istiyorum. Yeter ki  yapmak istedikleri  iş için adım atsınlar.’’ Dedi.
     Tesis sahibi Sertaç Can’ının Belediye Başkanımıza özel olarak hazırlattığı İstiridye mantarı kızartmasının tadına bakan Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur lezzetine onay vererek tesisin hayırlı uğurlu olması dilediğinde bulundu.