• 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLÇEMİZDE TÖREN İLE KUTLANDI

24/11/2017

Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım tarihinin “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmasının yıldönümünde bugün ilçemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı düzenlendi. Kutlama Programı saat 09.00’da İlçemiz Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman AK’ın çelenk sunmasıyla başladı. Program daha sonra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans  salonunda devam etti. Törene İlçe Kaymakamımız Sn. Kemal Ülkü, Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur, , İlçe Jandarma Komutanımız Sn. Çağatay Büyükada, İlçe Emniyet Amirimiz Sn. Yahya Babayiğit, Ak Parti İlçe Başkanımız Sn. Kadir Kızılkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman AK, Daire amirleri, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
                    Başöğretmen Atatürk ve Türk Milli Eğitime hizmetleri geçen, şehit olan, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aday öğretmeni Ömer Cihat Akdin’in günü anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur günün anlam ve önemini belirten konuşmasın da “  Bu anlamlı günde siz değerli öğretmenlerimizle bu sıcak atmosferde olmaktan gurur duyuyorum. Ülkemizi, insanımızı aydınlık bir geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, güç şartlar altında Anadolu'nun her köşesinde görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, özveri, sabır, emekle çocuklarımızın geleceklerini şekillendiren tüm öğretmenlerimizin Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş  Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” Dedi.

İlçe Kaymakamımız Sn. Kemal Ülkü “ Öncelikle siz öğretmenlerimize bugünü armağan eden başöğretmen gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve daimi aynı zamanda en manevi desteğidir. Öyleki bütün sanatkarlar eserlerinin altına imzalarını atarlar ancak yeterince imzası olman tek sanatkar öğretmendir. İşte bugün fedakar öğretmenleri hatırlama ve kıymetlerini yad etme günüdür. Bizleri yetiştiren aziz öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş sevgili öğretmenlerimizi de rahmet ve şükranla anıyoruz.” Dedi.

Konuşmaların ardından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili hazırladıkları şiirler dinletileri, korolar ve kısa oyun gösterilerinden sonra İlçemizde mesleğini icra eden ve aday öğretmenlikleri kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yapılan kompozisyon ve şiir yarışmalarında birinci olan öğrencilere İlçe Kaymakamımız Sn. Kemal Ülkü, Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur, , İlçe Jandarma Komutanımız Sn. Çağatay Büyükada’nın hediye vermelerinin ardından tören sona erdi.

• Büyükşehir Kanunu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.
  • Çarşambalılar Derneğinden Belediye Başkanımıza Davet
  • Belediye Başkanımızdan Üç Aylar ve Kandil Mesajı
  • Başkan Belur Basın Mensuplarını İftarda Ağırladı
  • Başkan Belur’dan Engelli Vatandaşımıza Bayram Hediyesi