• SAMSUN VALİMİZ SAYIN OSMAN KAYMAK İLÇEMİZİ ZİYARET ETTİ

15/11/2017

Samsun Valimiz Sn. Osman Kaymak bir dizi incelemelerde bulunmak üzere ilçemizi ziyaret etti. İlk olarak İlçe Kaymakamlığımızı ziyaret eden Samsun Valimiz  Sn. Osman Kaymak ve beraberinde Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Sn. Nihat Soğuk, İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Coşkun Esen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sn. Nail Kırmacı’yı burada İlçe Kaymakam Vekilimiz Sn. Kemal Ülkü, Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur, İlçe Jandarma Komutanımız Çağatay Büyükada, İlçe Amiri Vekilimiz Mehmet Türkmen, Ak Parti İlçe Başkanımız Kadir Kızılkan,  İlçe kamu kurum ve kuruluş müdürleri karşıladılar.

Valimizi makamında ağırlayan Kaymakam Vekilimiz Sn. Kemal Ülkü, ilçenin eğitim, sağlık, ekonomik, nüfus, ulaşım, asayiş ve diğer konular hakkında Sayın Valimize brifing  vererek, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi sundu. Brifingin ardından Kaymakam Vekilimiz Sn. Kemal Ülkü, günün anısına Ayvacık Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan ve ilçeye özgü 'Cecim Kilimi'ni Valimiz Sn. Osman Kaymak'a takdim etti.

Daha sonra Belediyemizi ziyaret eden Samsun Valimiz Sn. Osman Kaymak, Belediye Başkanlığı makamında Başkanımız Sn. Mustafa Belur’dan  ilçede yapılan ve yapımı devam eden projelerin brifing sunumunu aldı. Sunum sonrası Belediye Başkanımız Samsun Valimize hediyelerini takdim ettiler.

Belediyemizi ziyaretinin ardından Samsun Valimiz Sn. Osman Kaymak  İlçemiz İskele kafede İlçe Mahalle muhtarlarımızla bir araya gelerek muhtarlarımızın görüş, öneri ve taleplerini dinleyip, onların sorunlarına çözüm bulunması noktasında talimat verdi.

Samsun Valimiz Sn. Osman Kaymak İlçemiz hükümet konağının ve devlet hastanemizin yetersiz olduğunu yerinde inceleyerek gördüklerini belirterek  “Yeni bir hükümet konağının ve Sağlık Bakanımızın Samsunlu olması hasebiyle de yeni bir ilçe devlet hastanesinin yapımı için çalışacağız" dedi.

Barajlarımızın hem turizm, hem de balıkçılık için geliştirilmesi konusunu önemsiyoruz diyen Valimiz Sn. Osman Kaymak “Dünyayla yarışacak durumda iken yol ve altyapı sorunlarını artık konuşmamamız gerekiyor.. Bu tür sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması lazım. Gelişen bir ülkede üretime yönelik çalışmalara önem vermek zorundayız. Bunun için de projeler üretilmelidir. Bütün sivil toplum kuruluşları ve ortak paydaşlar ile bir araya gelip, ilçemizin gelişmesi için gerekeni yapmalıyız” dedi.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur “ Bugün çok güzel ve anlamlı bir gün. Sayın Valimizin İlçemize ilk gelişi ve bundan dolayı gurur ve onur duyuyorum. Sayın valim Saklı Cennet Ayvacık’a hoş geldiniz.

İlçemiz Karadeniz bölgesinde son yıllarda saklı cennet markası ile hem yerelde hem uluslar arası ölçekte  adını duyuran, Samsun’umuzun gözbebeği doğa güzelliği bakımından gezip görülecek ender yerlerdendir.  Bizlerde başta valiliğimiz olmak üzere Büyükşehir Belediyemizle, İlçe Kaymakamlığımızla, kurumlarımızla, muhtarlarımızla çalışmalarımızı bu yönde sürdürme gayretindeyiz. Bugün burada ilçemiz adına valimizin incelemeleri doğrultusunda neler yapabiliriz, hangi konulara daha fazla eğilebiliriz, sayın valimizin talimatları ile eksikliklerimizi giderebilme noktasında  bir aradayız. İnanıyorum ki bu toplantı ilçemiz adına çok verimli olacaktır. Sayın Valimize ilçemize gelmesinden ve sorunlarımızı ele alarak bizleri talimatlandırmasından dolayı onur ve gurur duyuyorum. Kendisine şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Toplantı sonrası Samsunum 2 Gemisi ile baraj gölünde incelemelerde bulunan Samsun Valimiz ve beraberindeki heyet daha sonra öğle yemeği yediler. Yemek sonrası  Samsun Valimiz Sn. Osman Kaymak İlçemiz için büyük önem arz eden, Amasya Taşova,Tokat Erbaa karayolun da incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonrası ilçemiz Karşı Döngel Mahallesinden Mustafa Atmaca adlı vatandaşımızın evine misafir olan Samsun valimiz Sn. Osman kaymak burada bir süre sohbet ettikten sonra aynı mahalleden 2016 yılında Şırnak’ın Cizre ilçesinde vatani görevini yaprken şehit düşen Jandarma piyade Er Şehir Soner Süylü’nün ailesini ziyaret etti. Şehidimizin ailesine başsağlığı dileğinde bulunarak, her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını belirten Samsun Valimiz  şehidimizin ruhuna okunan kuran-ı Kerimi dinleyerek  dua etti.

İlçemizde yaptığı incelemeler sonrası Belediye Başkanımızın Keyf-i Seyyah evinde ağırladığı Samsun Valimiz Sn. Osman Kaymak İlçemiz Merkez Camide vatandaşlarımızla birlikte yatsı namazı kıldıktan sonra ilçemizden ayrıldı.