• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ SN. YUSUF ZİYA YILMAZ BUGÜN İLÇEMİZİ ZİYARET ETTİ

13/11/2017

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yusuf Ziya Yılmaz İlçemizde yapılan çalışmaların istişaresini yapmak için bu gün ilçemizi ziyaret etti. İskele Kafede İlçe mahalle muhtarlarımızla sabah kahvaltısında bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yusuf Ziya Yılmaz’a Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur, Ak Parti İlçe Başkanımız Kadir Kızılkan, Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi  Bürokratları, Büyükşehir  Belediye Meclis Üyelerimiz Kemalettin Gökçe, Yılmaz Ersoy ve İlçe mahalle muhtarlarımız eşlik ettiler.

İlk olarak söz alan Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur “ Öncelikle bu güzel Ayvacık sabahında vakitlerini bizlere ayırarak İlçemiz adına yapılan çalışmalarımızı  ele alacağımız istişare toplantısını düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanım değerli büyüğüm Sn. Yusuf Ziya Yılmaz ve ekibine saygılarımı sunuyorum.

20 yıl öncesi Samsun’una dönüp bakıldığında 20 yıl sonra görüyoruzki ilimiz Türkiye’nin en prestejli ve en güzel şehri olmuş. Kırsaldan şehire, ulaşımdan alt yapısına, turizmden ekonomisine hızla gelişen ve büyüyen, markalaşmış bir Samsun’la karşı karşıyayız. Gecesini gündüzüne katarak bitmek bilmeyen enerjisi ile bizlere örnek olan, ilmek ilmek, nakış nakış bu şehre ve 17 ilçesini birbirinden ayırmayarak eşit hizmetle dokunmuş Samsun’umuzun mimarı sayın büyüğüm Yusuf Ziya Yılmaz’a öncelikle sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.

2014 yılından itibaren Büyükşehrimizin ilçemize yaptığı dokunuşların yansımalarını yaşıyoruz. Büyükşehir Başkanımla ilçemiz adına yaptığımız istişarelerde öncelikle ilçemizin turizm ilçe olması gerektiğini, orijinal doğasının bozulmadan geliştirilerek turizme dönük projeler yapılması gerektiğini konuşmuştuk. Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde turizm odaklı projeler geliştirdik ve hayata geçirdik. Ayvacık Saklı Cennet adıyla yerli ve yabancı misafirlerimizin merakla gelip gezmek istedikleri cazibe merkezi olmaya başladı.

Bizler mahalle muhtarlarımızla sık sık bir araya geliyor ilçemiz adına neler yapabiliriz eksiklerimiz nelerdir istişaresini yapıyoruz. İlçe Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemizin ekipleri ile muhtarlarımızın gerekli gördükleri sıkıntılar noktasında  yo sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde gece gündüz demeden planlı programlarımızla sıkıntılarımızı en aza indirgemeye gayret gösteriyoruz. Elbette ki yapamadığımız, yetişemediğimiz işler oluyor. Bu konuda affınıza sığınıyorum ama yetişemediğimiz derken yapmayacağız anlamı taşımıyor elbette ki tüm yol sorunlarımızı ilerleyen zamanlarda çözeceğiz. Bizim buna gücümüz var. Bizim arkamızda Büyükşehirimiz devletimiz var. Sadece sabretmemiz vaktini beklememiz lazım. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Ayvacık’ımızı Ayvacık’lıyı çok seviyor inanıyorum ki 2018 yılının sonunda o büyük sorunlarımızın hiçbiri kalmayacak. Büyükşehir Belediyemizin o sihirli dokunuşu ilçemize dokunmaya devam edecek.” Dedi.

Samsun’da 17 ilçeye eşit şartlarda hizmet götürdüklerini, bir ilçeyi diğerinden asla ayırmadıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yusuf Ziya Yılmaz, Ayvacık’ın konumu itibariyle bazen çalışmalarda zorluklar çekilebildiğini ifade ederek, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman hizmette yarışan bir belediye olduk. Önceden Ayvacık’ta, Çarşamba’da, Salıpazarı’nda hiçbir sorumluluğumuz yoktu. Değişen Büyükşehir Yasasıyla birlikte buralara da dokunmaya başladık. Yaptığımız hizmetler de vatandaşlarımızın kalbine dokundu. Eski adıyla köy yeni adıyla mahallelerimizin ihya olması için çalışıyoruz. Ayvacık’ta yol çalışmalarını nihayete erdirmek boynumuzun borcu. İnşallah 2018 yılının sonuna kadar bu yıl planlanan ve yapılamayan tüm çalışmaları tamamlayacağız. Bunu yaparken 2018 yılının işlerini ötelemeyeceğiz. Biz verdiğimiz her sözü tuttuğumuz için bugünlere geldik. Samsun’un 16 ilçesiyle birlikte şirin Ayvacık’ta da sorun kalmayana kadar çalışacağız. Rabbim inşallah verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmeyi nasip eder.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanımız daha kahvaltının ardından ilçemizde bulunan mahalle yollarında incelemelerde bulunarak yerinde tespit ettiği sorunların çözümü için ilgililere talimat verdi.

Daha sonra İlçemiz Söğütpınar Mahallesi Muhtarı Sami Kalay’cının annesi Hamide Kalaycı’nın cenazesine katılan Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ve beraberindekiler cenaze namazını kıldıktan sonra merhumun yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunduktan sonra ilçemizden ayrıldılar.