• İLÇE MAHALLE MUHTARLARIMIZ İLE İSTİŞARE VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

06/11/2017

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Belediyemiz toplantı salonunda İlçemizde yürütülen çalışmalar hakkında istişare ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’un başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Meclis Üyelerimiz,  İlçe mahalle muhtarlarımız, Belediye Başkan Yardımcımız Refahittin Şencan ve Fen İşleri Müdürümüz Vedat Yazıcı Katıldı.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’un İlçemizde yapılan çalışmaların brifingini sunduğu toplantıda Belediyemizin 2017 yılında 43 mahallemizde yapmış olduğu çalışmalar ve projeler değerlendirilerek bundan sonraki yapılacak çalışmaların istişaresi yapıldı. Toplantıda mahalle muhtarları da teker teker söz alarak sürdürülen çalışmalar konusunda hem kendi görüşlerini hem de vatandaşların görüşlerini ilçe idarecilerine anlatma fırsatı buldular.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur “Bugün burada yapmış olduğumuz çalışmalar ve hali hazırda devam eden çalışmalarımız ve eksikliklerimiz hakkında görüş alış verişinde bulunmak üzere toplantı gerçekleştirdik. Katılım sağlayan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.

Mahallelerimizde bulunan yol sorunları geçen 1 yıl içerisinde gece gündüz çalışılarak verdiğimiz sözlerinde arkasında durarak vatandaşımıza hizmetin en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Belediyemiz ;  geçmiş  yıllar içerisinde mahallelerimiz de yeni yol açma ve yol genişletme, yol onarım, Stabilize yol kaplama, gerekli görülen mahallelerimize menfez, büz gibi altyapı çalışmalarının yanı sıra  ihtiyaç duyulan yerlere parke döşeme, çocuk oyun parkları, merkez mahallelerde çevre düzenlemeleri, park ve bahçeler, İlçe merkezimize Kent Meydanı, sosyal yaşamın gereksinimi olan çay içip sohbet edebileceğimiz alanlar, ilçe merkezindeki çatak deresi ıslah çalışmaları, kent estetiği çalışmaları gibi bir çok projeye imza atmış, diğer yandan da  Kapalı Spor Salonu, Su Sporları Merkezi, Su Kayağı Merkezi, Sosyal tesisler, Doğa Yaşam Parkı, Suat Uğurlu Baraj Gölüne İskeleler gibi Büyükşehir Belediyesinin ilçemizde yaptığı bir çok projeye de ön ayak olmuştur. Bundan sonrada tabi ki imkanlarımız doğrultusunda aynı aşkla hizmetlerimize devam edeceğiz. Muhtarlarımız yani sizlerle bizler çalışma arkadaşıyız. Tam bir uyum içerisinde ilçemize en güzelini yapma gayretine devam edeceğiz. Elbette ki yapamadığımız, yetişemediğimiz işler oluyor bu konuda sizlerin affına sığınıyorum. Tüm mahalle yollarımızın sorunlarını biliyoruz. Ekiplerimiz belirli bir plan dahilin de çalışmalarını gerçekleştiriyor. Hepimizin  ortak amacı ve gayreti daha mükemmel bir Ayvacık’ı birlikte inşa etmek. Bugün burada sizlerle yaptığımız toplantıda sizleri çalışmalarımız hakkında bilgilendirmek ve her birinizi ayrı ayrı dinleyerek sorunlarınızı giderebilmek adına neler yapabiliriz bunları konuşmak için bir araya geldik. Tüm sorunlarımızı El birliği ile çözüme ulaştıracağız.’’ Dedi.

Mahalleleri ile ilgili sıkıntıları dile getirmek için söz alan mahalle muhtarları yapılan toplantının çok verimli olduğunu belirterek bu tür istişare toplantılarının sıklıkla yapılmasını istediler.

Toplantı sonrası Belediyemiz hizmet araçlarına yeni katılan Damperli Kamyon ve Greyder için  Belediye Meclis üyelerimiz, mahalle muhtarlarımız ve Belediyemiz personelinin katılımları ile kurban kesilerek iş makineleri okunan dualarla birlikte hizmete sunuldu.

Belediye Başkanı Sn. Mustafa Belur ‘’ Belediyemizin gücü iş makinaları ile bağlantılıdır. İş Makinelerimiz yoksa iş üretme şansımızda yok. Bu güzel İlçeye hizmet üreteceksek güçlü iş makinelerine sahip olmamız gerekir. İlçemize daha iyi hizmet verebilmek adına göreve geldiğimiz ilk günden itibaren imkanlarımızı seferber ettik. Belediyemiz araç parkını yenilemek, güçlendirmek için girişimlerde bulunarak gerek hayırsever iş adamlarımızdan gerekse Belediyemizin imkanları ölçüsünde kıt kanaat biriktirdiğimiz bütçemizle İlçemize çok daha iyi hizmet sunabilmek adına her geçen gün araç parkımızı güçlendiriyoruz. Belediyemize imkanlarımız doğrultusunda kazandırmış olduğumuz yeni Damperli Kamyon ve Greyderimiz Belediyemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun.’’ Dedi.