• BELEDİYEMİZDEN MUHTARLAR GÜNÜ PROGRAMI

19/10/2017

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kabul etmesi ile Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur bugün  İlçe mahallelerimizin muhtarlarına Muhtarlar Günü münasebeti ile yemek programı düzenledi. Aynı zamanda 10 aydır ilçemizde Kaymakam Vekili olarak görev yapan ve görevi gereği yurtdışına eğitime gidecek olan İlçe Kaymakamımız Sn. Emre Yeşilbaş’ada veda yemeği olarak düzenlenen programa İlçe Kaymakamımız Sn. Emre Yeşilbaş, Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur, daire amirleri, Kamu Kurum ve kuruluşları müdürleri ile Mahalle muhtarlarımız katıldı.

Programda konuşma yapan Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur “ Bugün anlamlı ve çok özel bir gün.  Büyük bir özveri ile görevlerini icra eden muhtarlarımızın günü ve bu vesileyle tüm muhtarlarımızın bu özel gününü kutluyorum.  Muhtarlar bulundukları mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkilerini yürütmek, mahalleleri ile ilgili konularda görüş bildirmenin yanı sıra bulundukları bölgenin en önemli kanaat önderleridir. Muhtarlarımızın her zaman görüşlerine değer veriyoruz.  Biliyorum ki tüm mahalle muhtarlarımız bir gayret içerisinde mahallelerine, ilçemize hizmet için çırpınıyorlar. Gerek belediyemizle gerek kaymakamlığımızla gerekse büyükşehir Belediyemizle hep istişare halindeler. Hep birlikte ortak paydamız olan İlçemizi saklı cennetimizi konforlu kaliteli bir şehir haline getirmek için seferber halindeyiz. Belki eksiklerimiz var hiç bir şey dörtdörtlük değil ama eskiye dönüp baktığımızda gözle görülür büyük bir farklılık göze çarpıyor. Buda Kaymakamlığımız, İlçe Jandarma komutanlığımız, Emniyet Amirliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyemiz, Kamu kurum ve kuruluşlarımız, muhtarlarımız sayesindedir. Biz bir ekibiz ve çözüm ortağı olarak hepimiz bir aradayız. Şehrimize, İlçemize, mahallelerimize kaliteli konfor katmak için çabalıyoruz. Hedefimiz bu yönde Allah hedefimizi hayır etsin. Hepimizin ortak amacı ve gayreti daha mükemmel bir Ayvacık’ı birlikte inşa etmek. “ Dedi.

İlçe Kaymakamımız Sn. Emre Yeşilbaş’ın ilçemize büyük katkıları olduğunu dile getiren Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur “  Sayın Kaymakamım yurtdışı görevi münasebeti ile bizlere veda edecek.  Ayrılıkların hepsi zordur ve hüzünlüdür. Kaymakamımızla 10 ay gibi bir süre boyunca çalışma fırsatımız oldu. ilçemiz adına neler yapabiliriz noktasında sürekli istişare halinde olduk. İlçemiz adına çok önemli projelerin atılmasına vesile olmuştur. Görev süresi uzun olmuş olsaydı belki sonuçlarını hep birlikte görecek önümüzdeki yıllarda sayın kaymakamımızın önderliğinde temelleri atılan bu projelerin açılışlarını beraber yapacaktık. Sn. Kaymakamımızla birlikte görev yaptığımız süre içinde tam bir uyum içinde çalıştık. Görev süreSİ içerisinde İlçemize her türlü desteği sağlayan Sn. Kaymakamımıza her zaman kapımız ve gönlümüz açıktır. İlçemize vermiş olduğu hizmetlerden, emeklerden, mesaisinden ve hayatının bir bölümünü Ayvacık’ımıza adamasından  dolayı kendisine bir Ayvacıklı olarak şahsım ve ilçe sakinlerim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki görevinde başarılar dilerim. ”Dedi. Konuşmasının ardından Kaymakamımız Sn. Emre Yeşilbaş’a hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.

Daha sonra Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Töre teşekkür konuşması yaparak Kaymakamımıza plaket taktim etti.

İlçe Kaymakamımız Sn. Emre Yeşilbaş teşekkürleri ve hediyeleri kabul etmesinin ardından söz alarak “ öncelikle sevgili muhtarlarımızın  bu güzel gününü kutluyorum. Hep söylediğimiz gibi  muhtarlarımız sorunun kaynağı değil sorunun çözümü olacaklardır.

Bir yeri güzel yapan oranın fiziki özellikleri değil orada vakit geçirdiğiniz insanlardır. Ben burada çok güzel insanlarla tanıştım. Ayvacık’ın en güzel katkısı bana bu oldu. Buraya gelirken 3 aylık görev için geldim fakat 10 ay görev yapmak nasip oldu. Her defasında söylediğim şey muhteşem güzel bir yer. Eğer bu doğa harikası yer Avrupa’nın bir yeri olsaydı hayranlıkla buranın resimlerine bakardık. Fakat bu güzel memleket içinde yaşadığımız yaşamaktan da keyf aldığımız Samsunumuzun şirin bir ilçesi.  Belediye Başkanımız vizyoner biri bu Ayvacık için çok olumlu ve güzel. Tabi ki eksiklerimiz var ama zamanla inanıyorum ki Belediye Başkanımız başta olmak üzere ilçemiz adına çalışan kurumlarımız, muhtarlarımız hep beraber bir bilinç oluşturarak Ayvacık’ımızı geliştireceklerdir ve hakkettiği konuma gelecektir. Ben her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum haklarınızı helal edin. “ Dedi.

Program sonrası hep beraber anı olarak kalması adına fotoğraf çektirdikten sonra program sona erdi.