• % 87 OY ORANI İLE 16 NİSAN REFERANDUMDA BİRİNCİ OLAN İLÇEMİZE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

22/04/2017

16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Referandum Çalışmaları kapsamında Belediyemizin ve Ak Parti İlçe teşkilatının sürdürmüş olduğu gayretli çalışmalar sonucunda alınan %87 oy oranıyla Samsun’da 1’inci olan ilçemize bugün İlçemiz Legend Otelde sabah kahvaltısı eşliğinde Teşekkür programı düzenlendi. Programa Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Akif Çağatay Kılıç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Ak Parti Samsun Milletvekilimiz Sn. Çiğdem Karaaslan, Ak Parti Samsun Millet Vekilimiz Sn. Orhan  Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti İl Başkanımız Sn. Muharrem Göksel, İl Gençlik Kolları Başkanımız Sn. Caner Göktepe, İl Kadın Kolları Başkanımız Sn. Rabia Baykeser, Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur, Ak Parti İlçe Başkanımız Sn. Kadir Kızılkan, Belediye Başkan Yardımcımız Refahittin Şencan, Belediye Meclis Üyelerimiz, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanımız ile Gençlik Kolları başkanımız, Ak Parti İlçe Teşkilatımız, İlçe Mahalle Muhtarlarımız, Mahalle temsilcilerimiz ve basın mensupları katıldılar.

Açılış konuşmasını Yapan Ak Parti İlçe Başkanımız Kadir Kızılkan İlçe Olarak gösterilen gayretten ve alınan sonuçtan dolayı gurur duyduğunu dile getirerek mahalle muhtarlarımıza, mahalle temsilcilerimize ve ilçe halkına teşekkür etti.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur “ Hükümetine Devletine güvenerek istikrar ve güvenden yana oy kullanıp sandık başına giderek vatandaşlık görevini yerine getiren tüm hemşehrilerimi teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni olmadığı gibi kazananı ülkemiz olmuştur. Ayvacık Türkiye genelindeki ilçelerde 15. Samsun genelinde 1. gelerek yapılan hizmetlerin karşılığını verdi. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve bizlere inanarak bir kez daha güvenini gösteren siz değerli Ayvacıklı hemşehrilerime çok teşekkür ederim. Samsun’un gururusunuz.’’ Dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yusuf Ziya Yılmaz “Ayvacık her seçimde bizlerin yüzünü güldürüyor. Arkamızda duruyor. Çıkmış olduğumuz bu kutsal yolculukta bizlere eşlik ettiğiniz için bizlerin yanında olduğunuz ve güvendiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.’’ Dedi.

Ak Parti İL Başkanımız Sn. Muharrem Göksel’de konuşmasında İlçemize teşekkür ederek tebrik etti.

Genel Başkan Yardımcımız ve Ak Parti Samsun Milletvekilimiz Sn. Çiğdem Karaslan “16 Nisan'da sandıktan çıkan sonuç kesinlikle bir zaferdir. Ayvacık’ın, sizin zaferinizdir. 16 Nisan günü çok büyük bir ferasetle birlikte milyonlar Türkiye'nin geleceği için oy kullandı. Bu çok önemli. Bu yüzden şimdi bırakın referandumla ilgili ne derlerse desinler. Bu söylenenleri gerçekçi ve çok anlamlı bulmuyoruz. Hani oyunda yenilen çocukların mızıkçılık yaptığı gibi çocuklar bir daha oynayalım der ya, yenilmeyi bir türlü kabul edemezler. Açıkçası böyle bir anlaşılmaz psikoloji içindeler. Tek sonuç milletin verdiği sonuç. Tek sonuç sandıktan çıkan sonuç. O yüzden biz diyoruz ki milletimize memleketimize güzel ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Yine bizleri yanıltmayarak Samsun İlimizde 1. geldiğiniz için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum.”Dedi.

Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Akif Çağatay Kılıç “Referandumda 'evet' kararını Ayvacıklılar tam olarak verdi. Millet de tamı tamına verdi. Ayvacık, Samsun geneline 'evet' yüzdesiyle 1. oldu. Hepinizi tebrik ediyorum, sizlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Milli iradenin verdiği karara itiraz edenlerin olduğunu hatırlatan Gençlik ve Spor Bakanımız Sn.  Akif Çağatay Kılıç, "YSK'nın itirazları reddetmesi üzerine CHP Danıştay'a başvurdu. Oysa YSK kararları kesindir. Neyin peşindesiniz, anlamıyoruz. Nasıl kafaları bulandırırız, huzur ortamını nasıl bozabiliriz, bunun peşindeler. Bırakın bu işleri.

Milletin sandıkta ortaya koyduğunu sonucu 'tanımıyorum' demenin millete yapılmış en büyük hakaret olduğunu öne süren Bakanımız Sn. Akif Çağatay Kılıç, "Kendi içlerindeki bölünmüşlüğü, parçalanmışlığı örtmek için saldırıp duruyorlar etrafa. İşinize bakın, millete hizmet edin, gönlüne girin, samimi olun. Oysa onlar milleti 'göbeğini kaşıyan adam' olarak gördü. Yok denize dökecekmiş, yok süpürecekmiş. Bunlar ne yapıyor ya? 'Seçim sonuçları açıklandı, tanımıyoruz, diyorlar. Neyi tanımıyorsun? Sen bu milleti tanımazsan millet seni hiç tanımaz. Dedi.

Konuşmalar sonrası İlçemiz Kirazlık Adasına karşı toplu hatıra resmi çekinilmesinin ardından ilçemizden ayrıldılar.