• VATANDAŞLARIMIZ KENDİ TOPRAĞINDA KİRACI OLMAKTAN KURTULUYOR

17/11/2016

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’un uğraşları neticesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü  İlçemizde vakıf arazileri üzerinde yerleşik olarak yaşayan  vatandaşlarımızın kronikleşmiş olan bu sorununu tamamen ortadan kaldıracak ve halkımıza milat sayılacak bir reformu yıl içerisinde gerçekleştireceklerinin müjdesini vermişlerdi.

İlçemizde yaklaşık 70,80 yıldır mülkiyeti olmayan vatandaşlarımıza tarihi bir müjde niteliğinde hükümetimizin çalışmaları neticesinde mağdur olan halkımızın mağduriyetlerinin çözümü noktasında önemli kararlar alındı ve vakıflara ait arazilerin doğrudan kullanıcılara satışları başladı.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ekipleri  Vakıflar Bölge Müdürü Sn. Cengiz Bedir yönetiminde bugün Belediyemiz toplantı salonunda İlçemiz Yunus Emre Mahallesi ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesindeki vakıflar  arazisi üzerinde yerleşik oturan vatandaşlarımıza satışlar ile ilgili tebliğ bildirimine başladı. Önümüzdeki günlerde planlı bir programla ilçemizin tüm mahalleleri ile toplantı günleri belirlenerek tebligat işlemleri tamamlanacak ve ardından satış işlemlerine başlanacak.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur “ilçemizdeki vatandaşlarımız vakıf arazilerinde oturmalarından kaynaklı gerek imar gerekse tarımsal faaliyetlerde yaşadıkları mağduriyet ciddi bir sorunumuzdu.  Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar neticesinde bundan sonra artık vatandaşlarımız evlerinin ruhsatlarını alabilecekler. Yıllardır çözülmeyen ve vatandaşlarımız için kangren olmuş bir sorunun son bulmasından dolayı vatandaşlarımızın mutluluğunu paylaşmanın hep birlikte huzurunu yaşıyoruz. Mülkiyet sorunu yaşayan tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun dileklerimi paylaşıyorum.

Ayvacık İlçemizin bu sıkıntılı sorununu ortadan kaldırma noktasında bizlere yardımcı olan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Akif Çağatay Kılıç’a, Ak Parti  Genel Başkan Yardımcımız ve Ak Parti Samsun Milletvekilimiz Sn. Çiğdem Karaaslan’a, Ak Parti Samsun Milletvekillerimiz Sn. Ahmet Demircan’a , Sn. Fuat Köktaş’a, Sn. Hasan Basri Kurt’a, Sn. Orhan Kırcalı’ya, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ve çalışanlarına Ayvacık halkı adına teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.“Dedi.