• BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUSTAFA DAĞISTANLI’NIN HAYATINI KONU ALACAK BELGESEL İÇİN TRT EKİPLERİNE ROPÖRTAJ VERDİ

07/09/2016

Türkiye ve Uluslararası güreş şampiyonalarında yenilgisi bulunmayan tek güreşçi unvanını taşıyan İlçemiz nüfusuna kayıtlı 1931 doğumlu yaşayan efsane Mustafa Dağıstanlı’nın hayatı kaleme alınıyor.

Samsun yazarlar derneği başkanı Ahmet Seven’in kalemine konu olacak olan efsane güreşçimiz Mustafa Dağıstanlı’nın hayatı ayrıca TRT Sporda da belgesel olarak yayınlanacak. Çekimler için İlçemize gelen Milli güreşçimizi ve TRT ekiplerini Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur misafir etti. Çekim öncesi İlçemiz Keyf-i Seyyah Evimizde kahvaltı yapan milli güreşçimiz ve TRT ekipleri daha sonra nüfusuna kayıtlı olduğu İlçemiz Söğütpınar mahallesindeki evine giderek belgesel için çekim ve röportaj yaptılar. Belgesel çekimi için TRT ekiplerine ropörtaj veren Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ‘’ Samsunlu yazar Ahmet Seven’in usta güreşçimiz Mustafa Dağıstanlı’nın hayatını kaleme alacağını ve TRT’nin de belgesel yapacağını duyduğumda çok mutlu oldum. Mustafa Dağıstanlı er meydanlarında birçok kez başarılara imza atmış Samsun’umuzun ve İlçemizin gurur kaynağıdır. Ata sporumuz olan güreş müsabakalarında sayısız defa şanlı bayrağımızı göndere çektirerek Ülkemize ve bizlere büyük onurlar yaşatmıştır. Kırkpınar ve pehlivanlık geleneğini, kültürünü çok iyi bilen ve bu bilgi ve becerisini gençlere aktaran büyük bir ustadır. 18 yaşında güreş yapmaya başlayan gurur kaynağımız Mustafa Dağıstanlı 3 defa dünya şampiyonu olmuş iki altın madalyasını da olimpiyat oyunlarında elde etmiştir.

Mustafa amcamızın geçmişte yaptığı başarılar bir belgesel olarak anlatılacak buda ilk kez olacak. Kültür mirası asırlara dayanan ata sporumuz güreş sporunun günümüzde hakkettiği konumda olmaması, görmezden gelinmesi tarihi bir boşluk ve eksikliktir. Tarihi kökümüze şöyle bir baktığımızda tarihe damga vurmuş bir çok şampiyonlarımız var. Ata sporumuz olan güreşi günümüz gençlerine ve gelecek nesillere aşılamak ve daha ileriye taşıyıp unutturmamak adına  kaleme alınacak olan yaşayan efsanemiz Mustafa Dağıstanlı amcamızın hayatını ve başarılarını konu alan kitap ve belgesele sonuna kadar destek olacağız. ‘’ Dedi.