• SON ŞEREFLİ DEMOKRASİ NÖBETİ AKŞAMIN DA İLÇE HALKIMIZ KENT MEYDANIMIZA AKIN ETTİ

10/08/2016

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sokaklara çıkın" çağrısıyla birlikte 15 Temmuz akşamı başlayan demokrasi nöbeti 27. Akşamı olan son akşamında da birlik ve beraberlik adına halkın kent meydanında toplanmasıyla devam etti. İlçe halkımızın yoğun ilgi gösterdiği ve 15 Temmuzdan beri bir akşam dahi olsa aksatmadığı demokrasi nöbeti tüm coşkusuyla bu akşamda son kez olmak üzere tutuldu. Akşam namazı sonrası Türk bayrakları ile meydanı dolduran tüm ilçe halkının yanı sıra küçük yaştaki çocukların da aileleri ile birlikte nöbete katıldıkları gözlenirken, vatandaşların yiyecek ve içecek ihtiyaçları ise Belediyemiz ve Ak Parti İlçe Başkanlığımız tarafından giderildi.  İlçe Müftümüz Hadi Keskin’in önderliğinde  mahallelerimizde görev yapan camii imamlarımız eşliğinde demokrasi şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildi ve ilahiler söylendi.

Düzenlenen son demokrasi nöbetini Samsun Cumhuriyet Meydanındaki vatandaşlarımızla birlikte tutan Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ilçe halkımıza seslenerek “ Rabbim bir daha bu menfur olayın tekrarını yaşatmasın. Bu olayda birçok polisimiz, askerimiz ve sivil vatandaşımız kutlu bir uğurda vatanın birliğini ve dirliğini korumak uğruna hayatını kaybetti. Biz de bugün şehit olan kardeşlerimiz için İlçemiz meydanında Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif programı düzenledik onlar için dualar ettik.  Rabbim onlardan razı olsun. Ruhları şad olsun. Rabbim, vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korusun.

Vatanını, Milletini, Cumhurbaşkanını, İlçesini seven ve her gece nöbetini bırakmayarak Demokrasiye sahip çıkan tüm duyarlı vatansever Ülke halkımıza ve değerli ilçe  halkıma sonsuz teşekkür ediyor minnetlerimi sunuyorum.” Dedi.

Programa İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca, Belediye Başkan Yardımcılarımız Cemal Güler, Refahittin Şencan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimiz Kemalettin Gökçe, Yılmaz Ersoy, Belediye Meclis  Üyelerimiz, İlçe Müftümüz Hadi Keskin ile ilçemiz tüm mahalle cami imamlarımız, Belediyemiz Fen İşleri Müdürümüz Vedat Yazıcı, Yazı İşleri Müdürümüz Fedai Altıkat, Ak parti İlçe Kadın kolları başkanı ile ilçe Gençlik Kolları başkanı, Ak Parti İlçe Teşkilatı ile üyeleri, ilçemiz kamu kurum amirleri ile personelleri, tüm mahalle muhtarlarımız ve yüzlerce halk katıldı.

Düzenlenen programda toplu olarak halkın yatsı namazı kılmasının ardından İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca konuşma yaparak “Cumhurbaşkanımızla beraber vatanımız için ne gerekiyorsa 15 Temmuzdan itibaren üstümüze düşeni canla başla yaptık ve bundan sonra da Türkiye cumhuriyetine hiç kimse bir daha asla böyle bir cüreti gösteremeyecektir.” Diyerek Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’nın FETÖ terör örgütünü neden haşhaşi diye nitelendirdiğini 1090 yılında yaşanmış bir olay ile anlattı. O dönemde yaşamış olan dini tarikat örgütü başı Hasan bin Sabbah’ın insanları nasıl din ile kandırdığını ve insanları etrafında toplayarak kendini mehdi olarak gösterip  peygamber efendimizin takipçisi olduğunu söyleyip  onların beynini haşhaş ile uyuşturarak dönemin padişahına karşı ayaklandırdığını ve bu terikata da haşhaşiler denildiğini anlatarak günümüzde yaşadığımız olayla benzerliğinden bahsetti. Bu nedenle de Cumhurbaşkanımızın FETÖ terör örgütünü ve müritlerini haşhaşiler diye nitelendirdiğini söyledi. İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca “  Bu millet kuzeyiyle, güneyiyle, din, dil, ırk hiçbir ayrım gözetmeksizin bir bütün olmuş düşmanın nerden geldiğine bakmadan içerden ve dışardan gelen saldırılara karşı elinde bayrakla, göğüsün de imanla tanka, topa karşı göğsünü siper etmiş canını hiçe sayarak demokrasi için, bu ülkenin geleceği için canını feda etmekten çekinmemiştir. Bunun ne Türkiye tarihinde ne bu coğrafyada nede dünya tarihinde başka bir örneği yoktur. Bu başarı bu gurur bu millete sizlere aittir.  27 gecedir tutulan demokrasi nöbetinde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

Programa katılanlara daha sonra 15 Temmuz darbe gecesi ile ilgili sinevizyon gösterisi izletildi.  Sonrası da her gece olduğu gibi çok sayıda vatandaş İlçemiz Kent Meydanında son kez demokrasi nöbeti tutmaya devam etti.