• İLÇEMİZDE ONBİNLERCE KİŞİ ŞEHİDİMİZİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

06/07/2016

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan 1’inci Hudut Tabur’una bağlı Yüzsüren Hudut Karakolu’nda askerlik görevini yapan İlçemiz Karşı Döngel nüfusuna kayıtlı, evli Piyade Er Soner Süylü’nün acı haberi ilçemizi yasa boğdu. Şehidimizin ailesine acı haberi İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca,  İlçe Jandarma Komutanımız J. Ast. K. Başçavuş Sn. Burak Bora Yazgan ve Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur, Belediye Başkan Yardımcımız Cemal Güler  sağlık görevlileri eşliğinde söylediler. Acı haberi öğrenen şehit ailesi sinir krizleri geçirdi. Sağlık ekiplerinin hazır beklediği şehidimizin baba evi ve mahallesi Türk bayrakları ile donatıldı.

Piyade Er Soner Süylü'nün Türk bayrağına sarılı cenazesi İlçemizde toprağa verilmek üzere Hava Kuvvetleri’ne bağlı askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Piyade Er Soner Süylü’nün al bayrağa sarılı naaşını Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur olmak üzere Samsun Vali Vekilimiz Sn. Haluk Şimşek, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sn.  Yusuf Ziya Yılmaz,  Ak Parti İl Başkanımız Muharrem Göksel, İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca, Belediye Başkan Yardımcımız Cemal Güler, Fen İşleri Müdürümüz Vedat Yazıcı, Fedai Altıkat, protokol üyeleri, babası Mustafa Süylü, annesi Çakır Süylü, 8 aylık hamile eşi Zehra Süylü, ağabeyi İlker, kardeşleri Özlem, Emircan,  aile yakınları ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Tüm cadde ve sokakları Türk bayrağı ile donatılan ilçemizde halk teröre lanet yürüyüşü yaparak şehidi için kenetlendi. Şehidimiz Piyade Er Soner Süylü için ilçemiz Orhangazi Mahallesi merkez camiinde cenaze töreni düzenlendi. Piyade Er Soner Süylü’nün cenaze namazına Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur başta olmak üzere Vali Vekilimiz Sn. Haluk Şimşek, Ak Parti Samsun Milletvekilimiz Orhan Kırcalı,  Samsun Milletvekili Sn. Hayati Tekin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sn.  Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti İl Başkanımız Muharrem Göksel ve Ak Parti İl Yönetimi, Karadeniz Bölge Komutanlarımız ve Alay Komutanlarımız, İl Emniyet Müdürümüz, İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca ve İlçe kaymakamları, İlçe Jandarma Komutanımız  J. Ast. K. Başçavuş Sn. Burak Bora Yazgan,  Kamu Kurumlarımızın  İl ve İlçe Müdürleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü mensupları, Ak Parti İlçe Başkanımız Kadir Kızılkan, İlçe Belediye Başkanlarımız, çok sayıda Samsun protokol üyesi, Belediye Başkan Yardımcılarımız Cemal Güler, Refahittin Şencan, Belediye Meclis Üyelerimiz, Belediyemiz Fen İşleri Müdürümüz Vedat Yazıcı, Yazı işleri Müdürümüz Fedai Altıkat ve belediyemiz personelleri ile binlerce vatandaş katıldı.

Binlerce insanın katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Cenaze töreni boyunca Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Bir Ölür Bin Doğarız, Allahu Ekber sloganları yükseldi.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’un bir an bile yalnız bırakmadığı şehidimizin güçlükle ayakta durmaya çalışan acılı babası Mustafa Süylü ve acılı annesi Çakır Süylü  evlatlarının Türk  bayrağına sarılı tabutunun önünden hiç ayrılmadılar. Şehidimizin 8 aylık hamile olan eşi Zehra Süylü’nün feryatları herkesin içini dağladı.

Acı haberi aldığından beri şehidimizin ailesini yalnız bırakmayarak acılarını paylaşan Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur “ Acımız çok büyük hüznümüz dağlar kadar ama başımızı öne eğmiyoruz. Gururluyuz şehidimizle gurur duyuyoruz. Teker teker Vatan toprağına emanet ettiğimiz aziz şehitlerimize bir yenisi maalesef ilçemizden oldu. Tarihin kuruluşundan bu güne şehitlik mertebesi aziz milletimiz için bir şeref madalyası olarak görülmüş, aziz Türk milleti vatan için her zaman canını seve seve ortaya koymuştur. Bu acı günümüzde gün birlik olma günüdür. Bugün aziz şehidimize karşı en büyük görevimiz yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Onun aziz hatırasına karşı göstereceğimiz en büyük saygı hakkın, hukukun, adaletin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yanında yer almaktır. Şehit kardeşimize ve diğer şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor, kederli aileleri başta olmak üzere Türk milletine ve Ayvacıklı halkımıza başsağlığı diliyorum başımız sağ olsun.

Şehidimizin sonsuzluğa yolculuğunda bu onurlu gününde şehidimizi ve Ayvacık halkımızı yalnız bırakmayarak cenazemize katılan tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidimizin Türk bayrağına sarılı naaşı askeri tören mangasının omuzlarında top arabasına götürüldü. Daha sonra Askeri cenaze aracına alınan şehidimizin naaşı toprağa verilmek üzere ilçemiz Karşı Döngel mahallesindeki aile kabristanlığına götürülerek burada defnedildi.

Daha sonra şehidimizin evini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti İl Başkanımız Sn. Muharrem Göksel, İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca ve Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur şehidimizin ailesine sarılıp Allah’tan sabır dileyerek acılarını paylaştılar. İlçe Müftümüz Hadi Keskin tarafından şehidimizin ruhuna okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duaların ardından şehidimizin evinden ayrıldılar.