• SAKLI CENNETİMİZ BU GÜN KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN TURİZM SEYEHAT ACENTE SAHİPLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

10/05/2016

Samsun Türk Hava Yolları Müdürlüğünün Samsun İlimizi dolayısı ile İlçemizi Orta Doğu Bölgesine tanıtmak amacıyla organize ettiği ve Samsun Büyükşehir Belediyemizin de desteklediği Tanıtım Turu organizasyonu çerçevesinde Körfez ülkelerinden turizm acente sahipleri bugün ilçemizdeydiler.

Körfez ülkelerinden İlçemize gelen  misafirlerimize Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sn. Necmi Çamaş, Anakent İmar ve İnşaat Genel Müdürü Sn. Kadir Koçak, THY Samsun Bölge Müdürü Sn. Muhammet Ali Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcılarımız Cemal Güler, Refahittin  Şencan ve Belediyemiz Fen İşleri Müdürümüz Vedat Yazı eşlik ettiler.

İlk olarak İlçemiz Orhangazi mahallesindeki Keyf-i Seyyah evimizde kahvaltı yapan Arap iş adamları ilçemize özgü yöresel lezzetlerimizi tadarak doğa ile iç içe sabah kahvaltısı yaptılar. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sn. Necmi Çamaş ilçemize özgü yöresel lezzetlerimizden ‘’Kırçan Kavurması’’ tanıtımını yaparak misafirlerimize bilgiler verdi. Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen sabah kahvaltısında Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur misafirlerimize ilçemiz hakkında bilgi verdi. Daha sonra İlçemizin güzelliklerini gezip görmek istediklerini söyleyen misafirlerimizi Belediye Başkanımız Samsunum 2 Gemisi ile baraj gölünde gezi turuna çıkardı. Baraj gölü ve İlçemiz hakkında bilgiler alan misafirlerimiz gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını ifade ederek doğa manzarası eşliğinde bol bol resimler çektiler.  Gemi turu esnasında İlçemizde Su Kayağı sporunun da yapılabildiğini gösterme amaçlı Büyükşehir Belediyemiz ekiplerince misafirlerimize Su Kayağı gösterisi yapıldı.

Belediye  Başkanımız gelen yabancı misafirlerimize İlçemizi tanıtma amaçlı içinde ilçemizi anlatan tanıtım broşürlerimiz, tanıtım videomuz ve Belediyemize ait Doğal Ürünler pazarında yapılan tamamen organik elma pekmezi olan çanta hediye ederek İlçemize ait şapkalar dağıttı.  Gemi turu ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda Terice Deresi mevkiinde çalışmaları hızlanan ve gelecek olan arap misafirlerimizin konaklayacağı ve her türlü sosyal aktivitelerde bulunabileceği Doğal Yaşam Parkına giden Arap misafirlerimiz burada ATV araçlarına ve bisikletlere binerek  keyifli zamanlar yaşadılar.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur  ‘’ İlçemiz gerek doğa turizmi gerekse spor Turizmi noktasında önemli gelişmelere imza atıyor. Bizler ilçemizin farklı güzelliğinin bilincindeyiz. Bu vesile ile Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa yaptığımız çalışmalarla Turizme odaklı önemli atılımlarda bulunuyoruz. Bu Alanda birçok çalışmalarımız oldu ve halen bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız yerli ve yabacı turistleri ilçemize çekerek bu güzellikleri onlarla paylaşmak. Körfez Ülkelerinden Turizm seyahat acente sahibi iş adamlarını İlçemde ağırlamaktan dolayı gerçek anlamda mutluyum. Onlarla ilçemin güzelliklerini gezerken yüzlerinde görmüş olduğum hayranlık ifadesi ve gözlerindeki parlaklık beni mutlu etti. Biliyorum bugün gezip gördüklerini yakın çevrelerine heyecanla anlatacaklar. Bugün Körfez ülkelerinden İş Adamlarını ilçemde ağırladığım gibi her milletten insanları ilçemde misafir etmek bu güzelliği onlara bizzat yaşatmak istiyorum. İlçemin kapıları her ırkın milletine  açık. İnanıyorum ki çalışmalarımız tamamlandığı takdirde Türkiye’nin iddialı Turizm Cenneti olacağız. Hedefimiz Saklı Cennet Ayvacık’ın saklı kısmını kaldırıp cennet özelliğini dünyaya tanıtarak kabuğunu kırmak’’ Dedi.

Bir gün boyunca ilçemizi gezen  misafirlerimiz Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’a yüzlerindeki memnuniyetlik ifadesiyle misafirperverliğinden, samimi ve hoş sohbetinden ötürü, geçirdikleri güzel gün içi teşekkür ettiler. Başkanımız Sn. Mustafa Belur ziyaretlerinden memnunluk duyduğunu belirtip ‘’ Tekrardan ilçemde sizleri misafir etmek isterim’’ diyerek hepsine ayrı ayrı teşekkür etti.