• SAKLI CENNETİN MELEKLERİ LİGİN SON MAÇINDA RÜZGAR GİBİ ESTİ

20/03/2016

Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3. Lig 4. Grup mücadelesinin son karşılaşmasında Samsun’umuzu temsil eden iki güzide bayan futbol takımı bugün İlçemiz Galip Öztürk şehir stadyumunda karşı karşıya geldiler. Kendi evlerinde Samsun Gülizar  Hasan Yılmaz Spor Lisesi ile karşılaşan bayan futbol takımımız ligin son maçında rüzgar gibi eserek karşılaşmayı 5-1 kazandı. Ligde iddiasını yitiren iki takım oyuncuları hep birlikte sahada birlik, beraberlik örneği sergilediler.

Ligin son karşılaşmasında Saklı Cennettin meleklerini yalnız bırakmayarak tribünleri dolduran ilçe halkı maç boyunca yaptığı tezahüratlarla kızlarımıza destek oldular. Ayvacık Belediyesi Gençlik ve Spor Bayan Futbol  takımı ile Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi Bayan Futbol Takımının karşılaşmasını izlemeye İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca, İlçe Jandarma Komutanımız Sn. Eren Yüksel,  Belediye  Başkanımız Sn. Mustafa Belur Belediye Başkan Yardımcımız Refahittin Şencan, Belediye Meclis Üyemiz Mehmet Duman, Ayvacık Belediyesi Gençlik ve Spor Bayan Futbol takımı Başkanı Mahmut Beyazoğlu, , İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Telat Aktaş, Belediyemiz Fen İşleri Müdürü Vedat Yazıcı, Yazı İşleri Müdürümüz Fedai Altıkat ve çok sayıda vatandaş katıldı.
         Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ‘’ İlçemizi profesyoneller 3. Liginde temsil eden bayan futbol takımımıza ligde gösterdikleri üstün başarıdan dolayı tebrik ediyorum.   Turizm ve kültürel zenginliklerinden dolayı adından söz ettiren ilçemiz  Kadınlar 3. Liginde de meleklerimizin başarısıyla adından söz ettirdi. Bir işe inanmak ve bu inançla yola çıkmak önemli, biz kızlarımıza ilk günden itibaren inandık ve desteğimizi esirgemedik. Bayanların hayatın her alanın da aktif olarak yer alması için çaba gösterdik. İşte fırsat verildiği zaman neler yapacaklarını en güzel şekilde kanıtlayan bir bayan futbol takımımız var.   Bu takımda oynayan birçok kız çocuğu, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları herhangi bir spor okuluna gidip bu alanda eğitim alan çocuklar değiller. Her biri  keşfedilmesi gereken ayrı bir cevher. Biz kızlarımıza güvendik onlarda her maçta verdikleri mücadele ile yüzümüzü güldürdüler. her birini ayrı ayrı kutluyorum.  Dostluk içerisinde geçen, büyük bir mücadelenin sergilendiği Lig boyunca halkımızın bayan futbol takımımızın yanında olması  beni çok sevindirdi. Spor her şeyden önce bir araya gelmek için, kaynaşmak için önemli bir fırsattır.  Böyle organizasyonların devamı için spor tesislerimize gerekli yatırımlar yapılacaktır.

İlçemize yaptığımız spor komplekslerimiz ve düzenlediğimiz su sporları, doğa sporları etkinliklerimizle tanıtımına start verdiğimiz İlçemiz bunların yanı sıra kızlarımızın başarısı ile de spor İlçesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. İşte Saklı Cennet Ayvacık her alanda olduğu gibi spor alanında da bende varım diyor kitli kaldığı sandığından çıkarak dünyaya açılıyor. ‘’ dedi.

Lig boyunca hiçbir sorun yaşanmadan mücadeleci ve çekişmeli bir lig geçti.  18 hafta süren ve 10 takımın mücadele verdiği  ligde dostluk kazandı. Lig boyunca kızlarımızı yalnız bırakmayan halkımıza, Kulüp başkanımıza ve yönetimine, Teknik direktörümüze emeği geçen herkese özelliklede üstün başarılarından dolayı kızlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.