• İLÇEMİZDEKİ YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİ OLACAK VATANDAŞLARIMIZA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

07/01/2016

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsasının ortaklaşa kurduğu Bölgesel Kalkınma proje Ofisinin tanıtımı ve Avrupa Birliğine dönük hibe desteklerini hangi kurumun ne desteği yapacağına dair ve bu desteklere yapılacak projelerin nasıl yapılabileceğiyle ilgili İlçemizdeki girişimci vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
       Toplantıya Çarşamba  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Ahmet Yılmaz, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörü Sn. Dr. Bülent Turan, Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur, Samsun İş-kur Şube Müdürü Sait  Gül, Ak parti İlçe Başkanı Sn. Kadir Kızılkan, Belediye Başkan Yardımcılarımız Cemal Güler ve Refahittin Şencan, Bölgesel Kalkınma Proje Ofisi Müdürü Ayfer İlhan, Kadın girişimciler icra kurulu üyeleri, İlçemiz sivil toplum kuruluşları temsilcileri, tüccarlar, sanayiciler ve konuya ilgi duyan vatandaşlarımız katıldı.
         Bölgesel Kalkınma Ofisinin İlçemize vereceği hizmetlerle ilgili bilgiler veren Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz hibe ve destek sağlayan kurumlara başvurularda en azami koşullarla yardımcı olacaklarını söyledi. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz ‘’ Bizler girişimci vatandaşlarımıza her zaman destek olmaya ve sizlerle her türlü çalışmayı yürütmeye varız. Yeterki siz vatandaşlarımız Ayvacık için projeler yapmaya teşebbüs edin. Bizler kalkınma destek ve proje ofisi aracılığıyla her türlü desteği vermeye hazırız.’’ Dedi.
    Toplantıda söz alan TKDK Koordinatörü Sn. Dr. Bülent Turan amaçlarının Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Sn. Bülent Turan ‘’ Tarım sektörünün genelinde olduğu gibi, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın, gelir düzeyinin yükselmesi, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlarımıza yansıtılması en temel hedefimizdir. Ayvacık devasa  güzelliğiyle turizm noktasında adından sıkça söz ettirmekte. Siz Ayvacıklı girişimciler olarak bu konuda çeşitli projeler geliştirerek ilçenize gelen yerli ve yabancı turistlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek tesisler kurarak projeler üretebilir ve bu konuda bizden her türlü desteği alabilirsiniz. Bu güzel ilçe Samsun için önemli yatırımda ve girişimde asla tereddüt etmeyin. Kurumumuz imkanları iyi olan bir kurum. Faydalanacak girişimcilere yüzde 50 ile yüzde 65 aralığında hibe veriyoruz. Siz vatandaşlarımızın kurumumuzun ve devletimizin bu güzel imkanlarını kullanmalarını arzu ediyorum. Bizler tüm kurul personeli olarak yatırım yapmak isteyenlerin hizmetindeyiz. Siz yapmak isteyin biz destek olalım. Hem Türkiye ekonomisine hem de kendi ekonominize katkı sağlayın.’’ Dedi.
    Toplantıda söz alan Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ‘’ Avrupa Birliğinin hibe desteklerinden ilçemizdeki girişimci vatandaşlarımızın yararlanması ilçemiz ve bizler için önemli. İlçemiz her alanda kendini yenileyen ve hızla tırmanışta olan bir ilçe. Son yıllarda turizm alanında yapılan hamlelerle bir çok vatandaşımızla beraber yerli ve yabancı turistleri kendine çeken ve göz dolduran cazibe merkezi olma yolunda. Bu anlamda ilçe vatandaşlarımızın gerek turizm noktasında gerekse tarım alanında yapacağı yatırımlarla hem kendi ekonomilerine hem ilçe ekonomimize hem de ülke ekonomimize katkıları olacaktır. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve devletimizin siz vatandaşlarımıza girişimci olabilmeleri için sunduğu bu güzel desteklemelerden dolayı arkanızda sağlam bir güç hissederek birçok projelere beraber imza atacağımızı ümit ediyorum. İlçemiz için yatırımcı ve girişimci olacak vatandaşlarımıza Belediye Başkanı ve kardeşiniz olarak bu çalışmalarda desteğimi esirgemeyeceğimi ifade etmek istiyorum. Yeterli sizler yapmak istediğiniz iş için adım atın.’’ Dedi.
     Yatırımcıya ve girişimci olacak vatandaşlarımıza hangi tür projelerde ne gibi destek alabilecekleri ile ilgili verilen bilgilerden sonra vatandaşların sorularının ardından toplantı sona erdi.