• SAKLI CENNET AYVACIK 2016 YILINA YENİ İMAJIYLA GİRİYOR

06/01/2016

Sahip olduğu fiziksel ve coğrafi özellikleri ve eşsiz doğal güzelliği ile adeta cennetten bir köşe olan ilçemizin Turizm Bölgesi ilan edilmesiyle birlikte ilçemiz için projeler geliştirilerek Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’un gayretli çalışmaları sonucunda bir çok turizm hamleleri yapıldı. Son yıllarda adından sıkça söz ettiren yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen ilçemiz için Belediye Başkanımız gecesini gündüzüne katarak harabe görünümlü şehir merkezini adeta yeni baştan yarattı. İlçemize yeni bir vizyon kazandırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ilk olarak Kent Meydanı Projesini hayata geçirerek her modern şehrin sahip olması gereken modern bir kent meydanını ilçemize kazandırdı. Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa yapılan çalışmalarla ilçemiz merkezinin alt ve üst yapılarını tamamladı. İlçemizin Turizm Bölgesine yakışır bir hal alması yolunda yapılan çalışmalarda sıra estetik görünüme geldi. Bu kapsamda Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği kurulu üyeleri  2016 yılının ilk haftasında ilçemizin estetiği için toplantı yaptı. Toplantıya Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sn. Zennube Albayrak, Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur, Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire  Başkanı Sn. Cüneyt Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi Gelirler şube müdürü Aybüke  Akçan, 19 Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden 2 tane öğretim görevlisi ve Belediyemiz Fen İşleri Müdür Vedat Yazıcı katıldı. Yapılan toplantı sonrasında İlçemiz Orhangazi Mahallesi Ayhan Şahenk Meydanı ve Çatak deresi çevresinde yollara cephe veren binalar ile ilçe merkezimizin çevresinin düzenlenmesi ve estetik güzelliğinin kazandırılması konusunda fikir alışverişinde bulunularak hangi projelerin uygun olacağının kararları alındı. Alınan kararların  projelerinin önümüzdeki ay içerisinde uygulanmasına geçilerek gelecek yaz aylarında ilçemiz bambaşka bir güzellikle misafirlerini ağarlayacak.
     Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ‘’ İlçemizin bakir doğasını bozmadan daha da güzelleştirmenin büyük çabası içerisindeyiz. Belediye olarak ilçe merkezimizdeki yaptığımız düzenlemelerle ciddi yol almış durumdayız. Dünün Ayvacık’ını bu günün Ayvacık’ı ile kıyaslarsak aralarında ciddi anlamda gözle görülür farklılıklar var. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe Belediyesi olarak hazırladığımız Projelerle gelecekteki marka şehir Ayvacık’ımızı adete yeni baştan yaratıyor , yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi haline getiriyoruz.  İlçemiz Orhangazi Mahallesi Ayhan Şahenk bulvarı üzerinde sıvasız, boyasız kötü görünümlü yapılarımızı turizm bölgesine yakışır bir şekilde estetik bir görünüm kazandırmak için cephelerini sağlıklaştırma çalışmaları başlatıyoruz. Amacımız estetik anlamda ilçemize neler kazandırabiliriz. Bunun yanı sıra ilçe merkezimizin de çevre düzenlemelerine devam edeceğiz.  Önümüzdeki yaz aylarında bambaşka bir Ayvacık ortaya çıkacak. Saklı Cennetimiz görenleri kendine hayran bırakacak bir estetiğe ve güzelliğe kavuşarak hak ettiği noktaya gelecek. Bizler Saklı Cennetimizin geleceğine yön verme çalışmalarımıza devam ederek İlçemize yepyeni bir vizyon kazandıracağız.’’ Dedi.