• 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ İLÇEMİZDE ÇOŞKU İLE KUTLANDI

29/10/2015

Cumhuriyetimizin 92. Yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı bugün Hükümet Konağında İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca’nın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı daha sonra Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Okulu Konferans salonunda devam etti. İlçe protokolünün tam teşkilat hazır bulunduğu kutlama programına ilçe halkının yoğun ilgisi oldu. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve okunan istiklal marşımızın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca yaptı. İlçe Kaymakamımız ‘’  Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yılında, devlet ve millet olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizi, yine onun hedefi olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma azim ve kararlılığı içerisindeyiz.  Milletimizin bölünmez bütünlüğü ve ülkemizin en doğusundan, en batısına kadar halkımızın birlik ve beraberliği üzerinde kötü emelleri bulunan şer odaklarına karşı, devlet ve milletçe sergilediğimiz kararlı duruş, hedeflerimize ulaşma konusunda bizlere güç vermektedir.  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılında, bizlere bu güzel vatanımızı armağan eden başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.’’ Dedi.

İlçe Kaymakamımızın konuşmasının ardından  İlçemiz Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Orta Okulu öğrencilerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili hazırladıkları konuşma, halk oyunları ve şiir dinletilerinin sonrasında ilçemiz genelindeki okullar arasında yapılan Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiir, kompozisyon ve koşu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalyalarını ve hediyelerini İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca,  Garnizon Komutanımız Sn. Eren Yüksel ve  Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur takdim etti.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ‘’ Cumhuriyetimizin 92. yaşını kutlamanın coşkusuyla Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanlarımızın aziz hatırasını bir kere daha yad ediyor, bu toprakları bize vatan yapan kahramanları ve bugünde ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için hayatını seve seve veren aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle saygıyla ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 92. Yaşı Kutlu olsun ” dedi.