• İLÇEMİZDE DRAGON BOT YARIŞMASI DÜZENLENDİ

25/10/2015

Samsun Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyemiz tarafından  organize edilen liseler arası dragon bot yarışması ilçemizde şenlik tadında gerçekleştirildi. Liseler arası dragon bot yarışlarına İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca, Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Belediye Başkan Yardımcılarımız Cemal Güler ve Refahittin Şencan, Belediye Meclis Üyelerimiz, Belediye Birim Müdürlerimiz ile Belediye personeli, yaklaşık 400 lise öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçemiz baraj gölleri eşsiz doğasıyla su sporlarına uygun türkiye’nin nadir bölgelerindendir. Su Sporları açısından eşsiz bir potansiyele sahip ilçemiz bu aktiviteleri gerçekleştirmek için yapılan çalışmalarla önemli bir spor merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu yıl ilki düzenlenen liseler arası dragon bot yarışları Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyemizin katkıları ile saat:10:00’da başlayan yarış 25 takım ve 375 kişinin kıyasıya yarışıyla start aldı. İlçemiz Orhangazi mahallesi Su Sporları Merkezi önünde gerçekleşen yarışmaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İlk etapta elemelerle başlayan yarış çeyrek final, yarı final ve final heyecanıyla son buldu. 19 Mayıs Ballıca Çok Programlı Lisesi’nin 1’inci geldiği dragon bot yarışmasında Atakum Taflan Yalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2’inci gelirken 19 Mayıs Anadolu Lisesi yarışmayı 3’üncü olarak tamamladı. İlk 3’e giren takımlara madalyalarını ve kupalarını 1’inci gelen liseye İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca 2’inci gelen liseye ise Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur takdim etti.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ” Su Sporlarını ilçemizde daha kapsamlı hale getireceğiz. Sadece kano değil yelken kürek yarışları da olacak. Hedefimiz ilçemizi muhteşem doğası ile birlikte   Su Sporları Merkezi haline getirmektir. Bununla ilgili çalışmalarımız hızla yürütmekteyiz 2017 yılında Samsun’da yapılması planlanan İşitme Engelliler Olimpiyatlarının su sporları dallarının bir bölümünü ilçemizde gerçekleştireceğiz. Bu çalışmalar neticesinde ilçemiz spor faaliyetleri kapsamında hak ettiği noktaya gelecektir.” Dedi.

İlçemiz bugün aynı zamanda Samsun’un kardeş şehir olan Kazakistan Aktau şehri meclis başkanına ve kültür daire başkanına ev sahipliği yaptı.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur” Her ne kadar ayrı düşmüş olsak da birbirimizin dilini yeterince anlamıyor olsak da aynı duyguları paylaşıyoruz. Türk-Kazak kardeşlik ilişkilerimiz giderek güçlenerek artacak. Bugün burada siz değerli kardeşlerimizi ağırlamaktan son derece memnunum hoş geldiniz sefalar getirdiniz.” dedi.

İlçe Kaymakamımız Sn. Can Kazım Kuruca “Türk-Kazak kardeşliği her geçen gün daha da güçleniyor. Bizler aynı atanın evlatlarıyız. Bu nedenle kendinizi ilçemizde misafir olarak değil ev sahibi olarak kabul edin. Aynı kültürü ve değerleri paylaştığımız topraklara hoş geldiniz.” Dedi.

Kazakistan kardeş Aktau şehri meclis başkanı ile beraber ilçemize gelen Kazakistan ulusal TV kanalı ilçemizde çekimler yaptı. Dragon bot yarışlarını da izleyen grup  kendi düzenledikleri su sporları projesi kapsamında mini bir yarış yaparak heyecan yaşadılar. Memnuniyetlerini dile getiren Kazakistan heyeti Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızı kardeş şehir Aktau’ya davet ettiler.