• İLÇEMİZE YAPILACAK OLAN TEKSTİL FABRİKASI İÇİN START VERİLDİ

20/10/2015

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’un girişimleri sonucunda vatandaşlarımıza yeni bir iş sahası kazandırmak ve ilçemizdeki işsizliği azaltarak istihdam sağlamak amacı ile ilçemize tekstil fabrikası kazandırılması kapsamında çalışmalar başlatıldı. İlçemizde yatırım yapmayı planlayan Samsunlu yatırımcı tekstilci ortakları ile beraber Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’u makamınza ziyaret ederek temel kazı çalışmaları başlatılmış fabrikamız hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

LC Waikiki ulusal firmasının tedarikçisi ve ciddi bir yatırımcı olduklarını belirten fabrika sahipleri       ‘’ Turizm bölgesi olması sebebi ile gelişmekte olan böylesi güzel bir ilçede yatırımcı olmayı arzu ettik ve Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’un katkıları ile bu arzumuzu hayata geçirdik. Başkanımız Mustafa Belur ile fabrikamızın yapılacağı yeri belirleyerek temel kazı çalışmalarını başlattık. 4 gözle fabrikamızın yapım ihalesini bekliyoruz. En kısa zamanda tekstil fabrikamızın yapım çalışmalarını tamamlayarak faaliyete geçirecek ve böylelikle Ayvacık ilçemizde bir çok vatandaşa  iş imkanı sağlamış olacağız.’’ Dediler.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ‘’ İlçemizin gelişmesi ve işsizliğin giderilmesi için Belediye olarak üzerimize düşen görevi yapıyor ve  daima özel sektörleri ilçemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Yatırımlar arttıkça hem ilçemiz gelişecek hem de vatandaşlarımıza yeni iş kapıları açılmış olacak. İlçemize tekstil fabrikası açmak isteyen fabrika sahibi yatırımcıların teklifleri doğrultusunda ciddi bir firma olduğu noktasında tespitlerimizin ardından kollarımızı sıvadık ve fabrikamızın temel kazı çalışmalarına başladık. Çalışmalar tamamlandığında ilçemizde yaklaşık 150 kişi iş sahibi olmuş olacak. 150 kişinin istihdam edilmesi demek ilçemize sıcak para girişi demek. İlçeye giren sıcak para ilçemizin ekonomisinin artacağı anlamına gelir.’’ Dedi.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur, Belediye Başkan Yardımcımız Cemal Güler ve fabrika sahipleri yapılacak olan tekstil fabrikasının temel kazı çalışmalarının yapıldığı ilçemiz Eyüp Sultan Mahallesi İncebel deresi mevkiine giderek incelemelerde bulundular.