• TRT İLÇEMİZDE BELGESEL ÇEKİMİ YAPTI

02/09/2015

TRT Haber kanalında yayınlanan Yoldan Çık programı için TRT ,  İlçemizde tarihi ve kültürel dokuları ön plana çıkartmak amaçlı belgesel çekimi yaptı. 4 gün boyunca İlçemizin doğa güzelliklerini ve tarihi yerlerinin çekimini yapan TRT ekibi İlçemizde gün ışığına çıkarılması gereken tarihi su değirmeni, Çayırlı yaylası eski mezarlığı, eski ahşap camiler ve evler, günümüzde hala kalıntılarına rastladığımız kızlar kalesi, Hasan Uğurlu Barajının yapımında Japonlar tarafından yapılan şato gibi tarihi yerlerin yanı sıra İlçemizde halen yapımı devam eden Cecim Kilimi  dokumacılığını da ekranlara taşıyacak.

TRT ekibi flycam ile havadan çekim yaparak İlçemizin doğa güzelliklerini de ekranlara yansıtacak. Turizm Bölgesi olması sebebi ile son 2 yılda tanıtım noktasında birçok çalışmaların yapıldığı İlçemiz misafirleri büyüleyen bakir doğasının yanı sıra tarihi ve kültürel dokuları ile de göz dolduracak. Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’u makamında ziyaret eden TRT ekipleri ilçemizdeki  çekimlerde yapmış olduğu katkılarından ve misafirperverliğinden dolayı Başkanımıza teşekkür ettiler.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ‘’ Öncelikle sevgili TRT ekibini İlçemde ağırlamaktan son derece memnunum. Hoş geldiniz. Bizler 2009’dan itibaren İlçemizin güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak için canla başla çalışıyoruz. İlçemizin doğası güzelliğinin yanı sıra tarihi ve kültürel yapıları da son derece önemsediğimiz bir konu. Tarihimize sahip çıkarak geçmişle geleceğin buluşması adına İlçemizin belirli bölgelerinde bulunan tarihi yapılarımızı ( Kızlar Kalesi, eski ahşap camiler ve evler ) Kültür ve Turizm Bakanlığının katları ile koruma altına alarak kaybolmasına engel olup geleceğimizle buluşturuyoruz. TRT ekibinin İlçemizin tarihi ve kültürel öğelerini ekranlara yansıtacak olması İlçemizin tarihinin bilinmesi açısından önemli bir tanıtım olacak ve bu konudaki çalışmalarımıza katlı sağlayacaktır.’’ Dedi.

İlçemizin birçok önemli özelliğinin yansıtılacak olduğu belgesel programı önümüzdeki haftalarda TRT Haber kanalı Yoldan Çık Programında ekranlara gelecek.