• BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN SAMSUN BASININA İFTAR YEMEĞİ

14/07/2015

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur Samsun yerel basın mensuplarına iftar programı düzenledi. Samsunum 2 gemisinde gerçekleşen iftar programına samsun’un önde gelen basın mensuplarından TRT Samsun Haber bürosu temsilcisi Mehmet Gençali, AKS TV genel yayın koordinatörü Fatih Korkmaz, AKS TV genel yayın yönetmeni Sinan Sallabaş,Haber gazetesi köşe yazarı Osman Kara, Haber Expres gazetesinden Erol Şeker, İnternet haber gazeteciliğinden Samsun A Haber sahibi Adnan Arslan ,Samsun Haber.tc genel yayın yönetmeni Ünal Yavuz, Atakumhaber sitesi sahibi Çağlar Turgut, Akasya Haber genel yayın yönetmeni Recep Yazgan, Kapsam Haber sitesi sahibi Ramazan Çağlar başta olmak üzere Haber gazetesi, Ekip gazetesi, Gerçek gazetesi muhabirleri internet gazeteciliğinden Samsunda Haber, Samsunda Kent haber, Forahaber,BizimSamsun.net,Samsunhaberim.comSamsunsporluyuz,GazetenizOlsun,İlkadım Haber ve Samsungol haber sitelerinin muhabirleri katıldı.
    Samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeğinin ardından basın mensupları ile çay içip sohbet eden Belediye Başkanımız ilçemiz hakkında bilgiler verdi.
    Basın mensuplarına konuşan Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ” Öncelikle bu mübarek ramazan ayında siz değerli basın mensuplarına ilçemde ağırlamaktan onur duyuyorum.Sizleri çalışma arkadaşlarım olarak görüyorum.Saklı Cennet’imize hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.Sizlerinde gördüğü üzere Ayvacık kitli kaldığı sandığından dışarıya çıkmış kabuğunu kırmış dünyaya açılmaya hazırlanan saklı bir cennet.
    Turizm bölgesi ilan edilmemiz ile birlikte bizler ilçemiz için kollarımızı sıvadık.Bu şirin ilçeyi samsun’umuzun ve Türkiye'mizin odak noktası bir ilçe olmasını nasıl sağlarız diye istişaresini yaptık.Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Akif Çağatay Kılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Yusuf Ziya Yılmaz’ın katkılarıyla projeler geliştirdik ve çalışmalar başlattık.Kent Meydanı Projesi, Su Sporları Merkezi Projesi, Kapalı Spor Salonu Projesi ve Sağ-Sol Sahil çalışmaları gibi projeler geliştirdik ve bitirme noktasına getirdik.İlçemiz bilindiği üzere doğa turizmine oldukça elverişli olup doğa sporları tutkunları ve su sporları tutkunları açısından eşsiz bir potansiyele sahip olduğundan spor kompleksi çalışmalarımızı hızlandırarak ilçemizi spor ilçesi kimliğini kazandırma çabasındayız.Bunun yanı sıra ilçemiz terice mevkiine Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Yusuf Ziya Yılmaz’ın desteği ile doğa yaşam alanı inşa edeceğiz.Konaklamada içerisinde olmak üzere yerli ve yabancı turistlerimize doğa ile iç içe olacağı her türlü ihtiyacını karşılayacağı ve güzel vakit geçireceği bir yaşam alanı sunacağız. İlçemiz turizm alanında kendini geliştirme yolunda hızla ilerliyor ve dünyaya açılıyor.Daha şimdiden ilçemizi gezip görmek için birçok yerli ve yabancı turist misafir ediyoruz.” Dedi.
    Muhabirlerin 5 yıl sonra Ayvacık ilçesini nerede görüyorsunuz sorusuna cevap veren Belediye Başkanımız ” Farklı doğası ile göz dolduran Ayvacık 5 yıl sonra samsun’un gözde bir ilçesi Türkiye'nin ise görülmeye değer bir yöresi olacak.” Dedi.
    Konuşmanın ardından basın mensuplarına Belediyemize ait ilçemizin tanıtımının olduğu cd, tanıtım kitapçığı ve Belediyemizin ürettiği tamamen doğal olan elma pekmezini bulunduğu çanta hediye etti.
    Davetten ve ilçemizde misafir olmaktan memnun olduklarını belirten basın mensuplarına Belediye Başkanımız katılımlarından dolayı teşekkür ederek kendilerini ilçemizden uğurladı.