• SAKLI CENNET’TE 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ

05/06/2015

5 Haziran Dünya Çevre Günü olması münasebeti ile ilçemiz Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Öğretmenleri ve Ayvacık Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş oldukları günün anlam ve önemini belirten çevre temizliğine dikkat çekmek amaçlı ‘’Temiz Çevre Temiz Çocuk’’ sloganı ile ilçemizin sembolü olan Saklı Cennet Şelalelerinden Çağlayan Şelalesinin çevresinde temizlik yaptılar.

Sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları çevre sorunlarının artmasına neden olurken bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır.

Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur ‘’ Gelecek nesillere daha sağlıklı daha yaşanabilir bir ülke ve çevre bırakılması ortak hedefi ile hareket edilmesi gereklidir. Kirli çevre insanın ruhunu kirletir. Kirli ruhlar çevreyi kirletir. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor çevre temizliği için ilçe halkımı daha duyarlı olmaya davet ediyorum.’’ Dedi.