• Ayvacık Spor İlçesi Oluyor

14/01/2014

İlçemiz turizm ilçesi olmasının yanı sıra bundan sonra Spor İlçesi olma yolunda da önemli adımlar atmakta, İlçemizde; geçtiğimiz hafta ihalesi tamamlanan ve önümüzdeki hafta yer tespiti yapılacak olan şehir stadyumumuz, bunun yanı sıra bir tane Kapalı Spor Salonu ve bir tanede Gençlik Merkezi olmak üzere spor yatırımlarında hız kazandı.

İlçemizde spor yapılabilecek modern bir futbol sahamız  ve tesislerimiz yoktu, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımı ile yaklaşık 1,5 milyon lira  olan Stadyum Projesi hızlı bir şekilde programa alınarak önümüzdeki günlerde yapımına başlanılacak. Yapılacak stadyum gençlerimizin, kadınlarımızın ve bütün ilçe halkımızın her türlü spor faaliyetlerini yapabilecekleri taban yüzeyi sentetik çim, soyunma odası, kafeterya tesisleri ve tribünleriyle günün şartlarına uygun modern bir proje olacak ve tamamlanmasıyla İlçemizde önemli bir spor eksikliği giderilmiş olacak.

Yapılması planlanan diğer bir proje olan Gençlik Merkezi için ise önümüzdeki günlerde belediye bahçemizden 1 dönümlük yer tahsis işlemleri gerçekleştirilecek ve yaz dönemine Gençlik Merkezi binamız tamamlanmış olacak. Yapılacak olan Gençlik Merkezinde Sentetik Futbol Sahası, Kapalı Spor Salonu, Su Sporları Merkezi ile artık her türlü  sporun yapılabildiği bir imkana kavuşacağız. İlçemiz turizm ilçesi olmasının yanı sıra artık spor faaliyetlerinin de yapılabileceği bir spor ilçesi olacağından zamanla spor ilçesi kimliğine de sahip olacak.

Ayvacık Belediye Başkanımız Sn. Mustafa BELUR ‘’ İlçemiz için bu projeleri hızla uygulamaya koyan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Akif Çağatay KILIÇ olmak üzere tüm Bakanlık Bürokratlarına, Sn. Valimiz Hüseyin AKSOY’A ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sn. Güven ÖZYURT’A İlçe halkımız adına şükran ve teşekkürlerimizi sunuyorum bu yatırımların tamamlanmasından sonra halkımızla beraber açılışlarını yapacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz.’’  Dedi.