• Kız Futbol Takıkımızın İlçemize Yaşattığı Gurur...

20/05/2013

Ayvacık Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’un tam destek verdiği yıldız kız futbol takımı ilçemize şampiyon olarak geri döndü. 13–17 Mayıs tarihleri arasında Kastamonu’da düzenlenen Yıldız Kızlar Futbol Türkiye Finalleri’nde şehrimizi temsil eden Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokulu, final grubundaki üç karşılaşmada topladığı 7 puanla B grubunu lider bitirdi.

Gruptaki ilk maçında Denizli Hacı Ahmet Paralı Ortaokulu’nu Arzu ve Aslıhan’ın golleriyle 2-0 yenmeyi başaran Ayvacık ekibi, ikinci karşılaşmada da İstanbul Şişli 21. Yüzyıl Ortaokulu’nu Arzu’nun attığı tek golle 1-0 mağlup etti. Gruptaki son maçında Eskişehir birincisi Fahri Günay Ortaokulu ile oynayan Ayvacıklı kızlarımız, aldığı 1–1!lik sonuçla grubu toplam 7 puanla birinci sırada tamamladı ve yarı final maçında A grubu ikincisi, İstanbul üçüncüsü Eyüp Prof. Kaya Gürsel Ortaokulunu Gamze(1) ve Aslıhan'ın(3) golleriyle 4–0 yenerek finale yükseldi. Finalde Diyarbakır birincisi Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ile oynadığı maçta, rakibine pozisyon vermeden adeta tek kale oynamasına rağmen gölü bulamayan kızlarımız, maçın normal süresini 0–0 berabere bitirdi.

Penaltılarda ise hak ettiği şampiyonluğu 2–1 kazanıp Türkiye Şampiyonluğunu Ayvacık’a kazandırdı. Ayrıca oyuncumuz Aslıhan Demirkıran turnuvanın’En Değerli Oyuncu’su ödülüne layık görüldü. Takımımız 7 Ocak’ta başladığı serüvende, oynadığı 16 resmi maçta hiç yenilmedi. İl Şampiyonası, Bölge Şampiyonası, yarı finaller ve finaller boyunca 37 gol atıp kalesinde sadece 1 gol gördü.

Ayvacık Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Belur’un desteğini hiç eksik etmediği Yıldız Kız Futbol Takımının daha önceki ziyaretlerinde, şampiyon olmaları halinde bir sürprizinin olacağını ifade eden Başkanımız Sn Belur’un sürprizi daha şimdiden merak konusu oldu.