• Kirazlık Adası Turizme Kazandırılıyor

25/04/2014

Büyükşehir Belediyesi ve Ayvacık Belediyesi işbirliği ile ilçemizde yer alan Suat Uğurlu baraj gölü üzerinde bulunan Kirazlık Adasının turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında ilk etapta Kirazlık adasına teleferik kurulması ve turizm tesisi kurulması için fizibilite çalışması yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ile Belediye Başkanımız Mustafa Belur'un bizzat katıldıkları fizibilite çalışmasında uzun vadeli planlar için de ön değerlendirme yapıldı. Bot ile adayı her yönden inceleyen başkanlar özellikle ilçenin turizm potansiyellerini gün yüzüne çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.

Son günlerde Ayvacık'a arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Belediye Başkanımız Mustafa Belur "Ayvacık bir kaç yıl içerisinde turizmde yaptığı atılım ile Uzun Göl'ü sollayacak. Buna inancımız tam. Ayvacık'ı dünyaya tanıtmak için üzerimize düşen her şeyi yapacağız" diye konuştu.