• Saklı Cennet’e Mekke’den Bir Camii

24/04/2014

Şehrin doğal, kültürel ve turistik yerlerini görmek ve tanımak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin daveti üzerine İlçemize gelen Suudi Arabistan heyetinden gazeteci Hani Mosaeel, hayran kaldığı ilçemize cami yaptırmaya karar verdi.

Arap heyet, doğa turizminin gözde mekanlarından Karadeniz'in Saklı Cennet'i Ayvacık'ı gezerken buranın doğasına ve güzelliğine hayran olan Suudi Arabistanlı gazeteci Al Riyad Gazetesi Editörü Hani Mosaeel, ilçeye cami yaptırmak için başkanlardan yardım istedi.

Mosaeel, "Burada yaşayan insanlar ramazan ayında teravih namazı kılsınlar aynı zamanda hafızlar yetişsin diye bu ilçeye cami ve medrese yaptırmak istiyorum. 500 tane de Kuran-ı Kerim göndereceğiz. Ülkeme dönüşte ailem ile görüşüp resmi temaslara başlamayı arzu ediyorum. İnşallah caminin ismi Mekke-i Mükerreme olacak.

Bu camii Mekke'de yaşayan insanlardan Ayvacık'a bir hediye ve bir hatıra olacak. Ayvacık ilçesini çok beğendim. Dünya'da sayılı yerlerden biri olduğunu düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

Belediye Başkanımız Mustafa Belur  ise Al Riyad Gazetesi Editörü Hani Mosaeel'e teşekkür ederek cami yerinin Belediyemiz tarafından belirlenmesinin ardından Suudi Arabistan'a giderek protokolü imzalayacağını belirtti.